Magyar hit és őstörténet
Menü
 
 
Reklámfal
 
Menü2
 
BÍRÓ LAJOS A MAGYAR JÉZUS, ÉS IZRAEL ELVESZETT TÖRZSEI
 
 
Boltok, kiadók
 
Kultúra
 
Számláló
Indulás: 2006-08-24
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Alapítványok
 
Hírek/Cikkek
Hírek/Cikkek : Magyarokért rajongó japán lányok gyűjtöttek Oszakában

Magyarokért rajongó japán lányok gyűjtöttek Oszakában

  2011.01.17. 13:25

Hat fiatal japán lány, akik mind az Oszakai Egyetem magyar szakos hallgatói, úgy döntöttek, hogy gyűjtésbe kezdenek a magyarországi iszapkárosultak javára. Magánakciójuk annyira jól sikerült, hogy januárra 300 ezer jent, vagyis 780 ezer forintot gyűjtöttek össze.


„Augusztusban jöttem haza Magyarországról, és októberben történt a katasztrófa. Természetesen a japán tévében is mutatták a hírek között, és nagyon megrázott, amit láttam. Fájt a szívem az emberek miatt, és szerettem volna azonnal tenni valamit, amivel segíthetek” – meséli Akane, aki tavaly a Debreceni Egyetemen tanult.

Attila,Tamami,Jukiko,Juka,Akane
Nyikes Attila, Kudo Tamami, Jonejama Jukiko, Nitta Juka és Jamanoi Akane

A kezdeményezéshez gyorsan csatlakoztak mások is, így a csoport lassan hat, majd tizenöt főre nőtt, és egy héttel a katasztrófa után már bankszámlát nyitottak az adományoknak.

hirdetés

Ekkor kezdtek el vörös és kék színű plakátokat készíteni, melyekre a katasztrófáról vagy az iszapkárosultakról készült fényképeket ragasztottak. A plakátokat főként az egyetemen ragasztották ki, Oszaka belvárosában pedig szórólapokat is osztottak és arra kérték az embereket, hogy pénzadományaikkal segítsék akciójukat.

„Amikor a katasztrófa történt, eleinte sokszor mutatták a képeket a tévében, és többször tudósítottak is róla, egyszer még a japán tv riportere is bejelentkezett a helyszínről. Láttuk, hogy sok ember szenvedett a vörösiszap miatt, és bár eleinte mindenki együttérzett velük, néhány nappal a katasztrófa után elfelejtették az egészet” – mondja a másik főszervező, Jukiko. Ezért végül úgy döntöttek, hogy nem elég a plakátkampány.

A japán taxisofőr magánakciója

"Leveleket írtunk a japán-magyar cégeknek, hogy segítsenek minket, de közülük végül csak egy japán-magyar baráti társaság adakozott. Ezért elmentünk előadást tartani a Rotary clubba, ahol szintén adakoztak,  majd november harmadikán utcai adománygyűjtésbe fogtunk" – emlékeznek vissza a lányok. Belvárosi akciójukban már részt vett a magyar származású Attila is, aki ösztöndíjjal tanul kinn.

"A Facebookon láttam, hogy az ismerőseim is aggódnak a katasztrófa miatt, de mivel Japánban voltam, nem tudtam, hogyan segítsek. És akkor hallottam, hogy az itteni magyar szakosok elkezdtek egy adománygyűjtést, úgyhogy délután elmentem és csatlakoztam hozzájuk. Este kilencig vártuk az adományokat."

Gyujtes Osaka belvarosaban2
Gyűjtés Oszaka belvárosában

A gyűjtés résztvevői két központi helyre álltak ki a városban dobozaikkal és tábláikkal, majd 12 órán át várták az adakozókat. A nap végére hatvanezer jent gyűjtöttek össze.

"Érdekes volt, hogy elsősorban férfiak adták a pénzt" – mondja Akane, majd hozzáfűzi, szerinte ez azért van, "mert japán férfiak kedvesebbek, mint japán lányok." A vélemények azonban ezen a ponton megoszlanak: van, aki azt mondja, a férfiaknak egyszerűen több pénzük van, mások szerint viszont az lehet a magyarázat, hogy egy hajófuttató versenytől nem messze állították fel standjukat.

"Az ilyen helyeket általában férfiak látogatják, ők játszanak gyakran szerencsejátékot. Ez a hely olyan, mint egy lóversenypálya, csak hajókra lehet fogadni. Talán ennek a közelsége is szerepet játszott abban, hogy főleg férfiak jöttek – magyarázzák a lányok. Akik pénzt adtak, azok általában nem ismerték a katasztrófa részleteit, de szerettek volna valamiben segíteni. Japánban a férfiak szociálisan érzékenyek az ilyen témákra."

Sokan adakoztak olyanok is, akiknek gyerekei vagy akár ők maguk az Oszakai Egyetemre jártak, és támogatni akarták az egyetemistákat.

"Volt egy taxisofőr, aki megállt a taxijával az út közepén, és odajött hozzánk. Természetesen a mögötte álló busz éktelen dudálásba fogott, mert feltartotta a forgalmat, de a taxisofőr nem zavartatta magát, kiszállt, odaadta a pénzt, és még azt is mondta: hajrá!" - mesélik a lányok.

Szeretik Magyarországot

A csapat egyébként minden tagja jól beszél magyarul, mint később megtudom azért, mert a magyar szakosok legtöbbje tanulmányai alatt legalább egyszer Magyarországra utazik tanulni.

"Egy évet tanultam Magyarországon, és sok barátom lett itt. Mindenki mindenben segített nekem, és mikor Japánba visszajöttem, és hallottam a katasztrófáról, úgy gondoltam, hogy szeretnék valamit visszaadni ebből" – mondja Jukiko.

gyujtes Osaka belvarosaban1
Gyűjtés Oszaka belvárosában

"Nagyon szeretem Magyarországot, már mielőtt odamentem volna is nagyon szerettem. Egyébként akik voltak már ott, azok mind egyetértenek velem ebben."

A magyarok is ide küldték a pénzt

A kint élő magyarok – bár a gyűjtésben az ösztöndíjas Attila csak egy ember vett részt – szintén sokan küldtek ide pénzt. Fujitáné Kövesdi Anikó egy a Japánban élő magyarok közül, akik a lányoknak adakoztak.

"Alapvetően tapolcai vagyok, de több rokonom is lakik Ajkán, és így eléggé közelről érintett ez a katasztrófa. Én is adományozni akartam, nézegettem, hogy hova lehetne küldeni pénzt, hogy biztos helyre kerüljön.

Szeretik Magyarországot

Ekkor felvettem a kapcsolatot az itteni magyarokkal, és egyikük mondta, hogy az egyetemen a diákok már elkezdték a gyűjtést, és ők is ide adták a pénzt, mert így egyszerűbb, egy összegben elutalni. Később már én is terjesztettem a munkatársaim között a hírt."

A gyűjtést végül 300 ezer jennel, vagyis nagyjából 780 ezer forinttal zárták a lányok. "Gondolkoztunk azon, hogy a város bankszámlájára utaljuk a pénzt, vagy a Vöröskeresztnek, végül mellettük döntöttünk. Azt szeretnénk, hogy mindenképpen a károsultakhoz jusson el az adomány."

http://index.hu/kulfold/2011/01/17/szerettem_volna_visszaadni_valamit_a_szeretetukbol/

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Reklám

 

 

 

Szövetséget a szkíták úgy kötnek, akivel kötnek: egy nagy cserépedénybe bort öntenek, és azt összekeverik a szövetséget kötők vérével. Előzőleg hegyes késsel megsebzik, vagy karddal kissé megvágják testüket, azután pedig a serlegbe mártanak egy kardot, nyilakat, egy harci fokost, és egy lándzsát, majd hosszasan imádkoznak, azután pedig isznak ők maguk is, akik ily módon szövetséget kötöttek, meg kíséretük legtekintélyesebb tagjai is.

Herodotosz 

 

"Szent László (1077-1095) arcában a pártus királyok arca jön vissza valami egészen
időtlen mélységből... ez nem egy személyes arc, időtlen ez a királyi arc, mely a
királyi szkíta népek körében bukkan fel, és mindig az uralkodó arcvonásait állítja
elénk... Ha valaki egy árpádházi arcába belenézett, ismeretlen érzés és gyönyör
fogta el, mert olyan volt, mint hogyha az emberiség fényteli korszakát látta volna.
Azt az emberi arcot, amely közvetlenül a teremtés második pillanatában készült el.
Ezek nem földi arcú emberek voltak..."

Te vagy mindennek ős életfája , te izzó tűz örök forrata.Kibül ered minden alkota.

Karacsay Kódex

A gének nem hazudnak!!!!!!!

 

 

Grover Krantz nyilatkozta: „A magyarság ősisége egyenesen meglepő; én mezolitikumi nyelvnek találom, amely megelőzi a neolitikumi kort.”[8] Emellett még azt is kijelenti, hogy ha ez igaz, akkor a magyar nyelv tulajdonképpen a legidősebb helybeni nyelv Európában, vagyis az itt élők eredeti nyelve. (Krantz, 72)

http://mek.niif.hu/02600/
02612/02612.pdf

 

ma hírek

http://hunza.mlap.hu/

Hunzákról Hungároknak

Zenit Tv

Kis Hőtérkép Magyarországról

Őfelsége a SZENTKORONA

Katt a nagyításra+

Az Árpád-ház családi(uralkodóházi) címere II. András király 1202. évi aranybullájának hátlapján hétszer vágott háromszögű pajzzsal

 

A csodaszarvas (Szalai András rajza).

The Orion

Vigyáz Reánk!

 

 
Egy az Isten
 
Szavazás
Ez a kérdés már igen régóta aktuális.(sajnos)
Ön szerint meddig kell még gyermekeinknek a hazug finnugorizmust tanulnia ?

Minden úgy jó , ahogy van!
Csak egy óriási civil összefogás árán lehetséges!
Még a jelenlegi kormány alatt eltörlik.
Soha nem fogják megváltoztatni!
A régészet, genetika, néprajz, stb igazolta , hogy a magar ősnép. Azonnal cselekedni kell!
Mi az a finnugorizmus?! Már a finnek sem tanítják!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bannerem
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ajánló

 

 

 Free Tibet Banner

 

 


 

 

 

 

 

 

Geo Visitors Map website monitoring

SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)