Magyar hit és őstörténet
Menü
 
 
Reklámfal
 
Menü2
 
BÍRÓ LAJOS A MAGYAR JÉZUS, ÉS IZRAEL ELVESZETT TÖRZSEI
 
 
Boltok, kiadók
 
Kultúra
 
Számláló
Indulás: 2006-08-24
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Alapítványok
 
Hírek/Cikkek
Hírek/Cikkek : Péter apokalipszise A Nag Hamaddi-i könyvtár gnosztikus kódexei

Péter apokalipszise A Nag Hamaddi-i könyvtár gnosztikus kódexei

  2011.04.23. 16:53

 

 

Péter apokalipszise

 

A Nag Hamaddi-i könyvtár gnosztikus kódexei

 

 

Péter apokalipszise az apokalipszisek irodalmi műfajához tartozik. Három Péternek tulajdonított látomás köré szerveződik, melyeket a Megváltó magyaráz meg, aki az apokaliptikus irodalomban gyakran megtalálható értelmező angyal szerepét tölti be.

Péter apokalipszise több szempontból is fontos. Lényeges forrásanyagot tartalmaz egy gnosztikus krisztológia számára, amely Jézust doketikus megváltóként értelmezi. A gnosztikus közösség nézőpontja, ideértve Péterhez mint kezdeményezőjéhez fűződő kapcsolatát, másik kulcstémája ennek az írásnak. Érdeklődésre tarthat számot annak a gnosztikus csoportnak az identítása is, melyhez az írás szól, valamint az orthodoxok és az eretnekek közötti vita szintje, melyet az a traktánus  feltételez .Úgy tűnik, a Péter apokalipszise a Kr. u. III. században írodott, amikor az orthodoxia és az " eretnekség” közötti különbség már elég élesen kirajzolódott.

 

Forrás: MENYDÖRGÉS

A NAG HAMADDI-I KÖNYVTÁR GNOSZTIKUS KÓDEXEI

Farkas Lőrinc Imre Könyvkiadó

Ebből szeretnék nektek egy részletet bemutatni.


 

Midőn a szövetség háromszázadik évében a tizedik hónap elején a Megváltó a templomban ült elégedetten az élők számával, ő, az örökkévaló Fenség így szolt hozzám:

Péter, áldottak ama mennybéliek, akik az Atyához tartoznak, aki kinyilatkoztatta általam az életet az életből származóknak, mivel én emlékeztettem azokat, kik szilárd alapon állnak, hogy hallgassák meg igém, és tegyenek különbséget az igazságtalan szavak, a törvényszegés és az igazság között, mely eme igaz pleroma minden szavának magasáról való, megvilágosíatván áldott örömben általa, akit a hatalmak keresnek. Ám meg nem találhatták, és neve nem is emlttetik a próféták egyik nemzedékében sem. S most megjelent közöttük, és akiben megjelent, az az Ember Fia, aki a mennyeknél is följebb magasztaltatott, mert tartottak a hasonló lényegű emberektől.

Te magad, Péter válj tökéletessé nevednek megfelelően, ami nálam van, vagyis annál, aki kiválasztott téged. Mert belőled készítettem az alapot a többiek számára, akiket a tudáshoz szólítottam.

Ezért hát légy erős, amíg az igazság utánzata(.szövegromlás) róla , aki szólított téged, aki elhívott téged, ahogy ismerd meg őt úgy, ahogyan érdemes a megaláztatás miatt, melyben része volt neki és keze lába inainak, a középső világ lakói által végrehajtott koronázás miatt, és fényragyogású teste miatt, melyet abban reménykedve vittek, hogy szolgálatot téve neki , becsületbeli jutalmukat nyerik(…)amikor meg akart róni téged, háromszor ezen az éjszakán.

És mikor ezeket mondá, látám a papokat és a tömeget, hogy felénk rohannak kövekkel, mintha meg akarnának ölni minket;

És féltem , hogy meg fogunk halni.

Akkor így szólt hozzám:

Péter, sokszor mondtam már neked, hogy ezek vakok, akiknek nincs vezetőjük. Ha meg akarod ismerni vakságukat, tedd a kezeidet a szemed elé(…)köntösöd(..) és mondd, amit látsz. Amikor azonban megtettem, nem láttam semmit. Azt mondtam:

Senki sem képes így látni.

És újra mondá:

Tedd meg ismét!

És akkor örömmel vegyes félelem fogott el, mert új fényt pillantottam meg, mely erősebb volt a napvilágnál. Leereszkedett a Megváltóra, és én elmondtam neki, mit láttam.

És ismét azt mondta nekem:

Emeld föl a kezeid, és hallgasd meg, mit mondanak a papok és az emberek.

És hallgattam a papokat, amint ott ülnek az írnokokkal. A tömeg fennhangon kiáltozott.

Mikor hallotta ezeket a dolgokat tőlem, így szólt hozzám:

Hegyezd a füled, és figyeld, miket mondanak.

És én ismét figyeltem.

Ahogy itt ülsz téged dicsérnek.

És amikor ezt elbeszéltem, a Megváltó így szolt :

Mondtam már neked, hogy ők vakok és süketek. Most figyeld meg a dolgokat, melyeket titokba mondanak neked, és őrizd meg azokat Ne mondd el őket e kor gyermekeinek. Mert ők káromolni fognak ezekben az időkben, mert nem ismernek téged, de magasztalni fognak azok, kik nem tudatlanok.

Mert eleinte sokan elfogadják tanainkat. Később ismét elfordunak tőlük, tévelygő Atyjuk akaratából, mert azt teszik amit ő akar. És ő leleplezi őket, vagyis az Ige szolgáit, ítéletében. De akik közéjük vegyülnek, azok foglyaikká válnak, mert értelem nélkül valók, A jámbor , jó és tiszta embereket hóhérkézre adják, és azok királyságába, akik egy visszaállított Krisztust dicsérnek. A hamisságok terjesztőit magasztalják, azokat, akik utánad jönnek. S egy halotthoz fognak ragaszkodni, azt hívén, hogy ettől megtisztulnak. De egyre inkább bemocskolódnak , tévelygésbe esnek és egy gonosz fortélyos ember karmaiba jutnak, meg egy sokarcú dogmáéba.És törvénytelenül uralkodnak majd fölöttük. Mert egyesek káromolni fogják az igazságot és rossz tanítást hirdetnek, gonosz dolgokat mondanak, egymás ellen. Így hívják őket: az arkhónok hatalmában lévők, egy emberében és egy meztelen asszonyéban, kinek sokat kel szenvednie. Azok akik ilyeneket mondanak, álmokról fognak kérdezősködni. S ha azt mondják, az álom egy démontól jött, s ez a vélemény méltó tévedésükhöz, akkor romásra jutnak az örökkévalóság helyett. M

Mert a gonosz nem teremhet jó gyümölcsöt. Mert a hely ahonnan származik, olyan , mint ő maga: mert nem minden lélek származik az igazsából és az örökkévalóságból. Napjainkban, nézetünk szerint, minden léleknek megvan a kijelölt halála, mert állandó szolgaságban tengődik, hiszen vágyai kielégítésére teremtetett, és azért , hogy a lelkeket örök pusztulásba vigye, melyben most vannak, és amelyből származtak.

Ezek a lelkek szeretik az anyagi teremtményeket, melyek velük együtt keletkeztek.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Reklám

 

 

 

Szövetséget a szkíták úgy kötnek, akivel kötnek: egy nagy cserépedénybe bort öntenek, és azt összekeverik a szövetséget kötők vérével. Előzőleg hegyes késsel megsebzik, vagy karddal kissé megvágják testüket, azután pedig a serlegbe mártanak egy kardot, nyilakat, egy harci fokost, és egy lándzsát, majd hosszasan imádkoznak, azután pedig isznak ők maguk is, akik ily módon szövetséget kötöttek, meg kíséretük legtekintélyesebb tagjai is.

Herodotosz 

 

"Szent László (1077-1095) arcában a pártus királyok arca jön vissza valami egészen
időtlen mélységből... ez nem egy személyes arc, időtlen ez a királyi arc, mely a
királyi szkíta népek körében bukkan fel, és mindig az uralkodó arcvonásait állítja
elénk... Ha valaki egy árpádházi arcába belenézett, ismeretlen érzés és gyönyör
fogta el, mert olyan volt, mint hogyha az emberiség fényteli korszakát látta volna.
Azt az emberi arcot, amely közvetlenül a teremtés második pillanatában készült el.
Ezek nem földi arcú emberek voltak..."

Te vagy mindennek ős életfája , te izzó tűz örök forrata.Kibül ered minden alkota.

Karacsay Kódex

A gének nem hazudnak!!!!!!!

 

 

Grover Krantz nyilatkozta: „A magyarság ősisége egyenesen meglepő; én mezolitikumi nyelvnek találom, amely megelőzi a neolitikumi kort.”[8] Emellett még azt is kijelenti, hogy ha ez igaz, akkor a magyar nyelv tulajdonképpen a legidősebb helybeni nyelv Európában, vagyis az itt élők eredeti nyelve. (Krantz, 72)

http://mek.niif.hu/02600/
02612/02612.pdf

 

ma hírek

http://hunza.mlap.hu/

Hunzákról Hungároknak

Zenit Tv

Kis Hőtérkép Magyarországról

Őfelsége a SZENTKORONA

Katt a nagyításra+

Az Árpád-ház családi(uralkodóházi) címere II. András király 1202. évi aranybullájának hátlapján hétszer vágott háromszögű pajzzsal

 

A csodaszarvas (Szalai András rajza).

The Orion

Vigyáz Reánk!

 

 
Egy az Isten
 
Szavazás
Ez a kérdés már igen régóta aktuális.(sajnos)
Ön szerint meddig kell még gyermekeinknek a hazug finnugorizmust tanulnia ?

Minden úgy jó , ahogy van!
Csak egy óriási civil összefogás árán lehetséges!
Még a jelenlegi kormány alatt eltörlik.
Soha nem fogják megváltoztatni!
A régészet, genetika, néprajz, stb igazolta , hogy a magar ősnép. Azonnal cselekedni kell!
Mi az a finnugorizmus?! Már a finnek sem tanítják!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bannerem
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ajánló

 

 

 Free Tibet Banner

 

 


 

 

 

 

 

 

Geo Visitors Map website monitoring

SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)