Magyar hit és őstörténet
Menü
 
 
Reklámfal
 
Menü2
 
BÍRÓ LAJOS A MAGYAR JÉZUS, ÉS IZRAEL ELVESZETT TÖRZSEI
 
 
Boltok, kiadók
 
Kultúra
 
Számláló
Indulás: 2006-08-24
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Alapítványok
 
Hírek/Cikkek
Hírek/Cikkek : Azerbajdzsáni beszámoló-Turáni közeledés

Azerbajdzsáni beszámoló-Turáni közeledés

  2011.05.06. 14:37

 

A Kaukázus dél-keleti régiójában elterülő, 8 millió lakosú köztársaság a világ

egyik legszebb és természeti erőforrásokban leggazdagabb országa.


 

A Kaukázus gyönyörű vadregényes tájai, a nagy folyók széles síkságai és a Kaszpi tenger partján elterülő gyönyörű vidékek, méltán kápráztatják el az oda utazót. Rendkívüli szépségű főváros Baku, a világ egyik legősibb városa.

Az ősi gyökerekkel rendelkező azerbajdzsáni kultúra a világ kulturális örökségének egyik kincsestára.

A Hunok valamint a vándorló ősmagyarság is közvetlen kapcsolatba került a mai azerbajdzsániak ősi felmenőivel illetve részben alkotójává is vált a mai azerbajdzsáni lakosságnak !

Az azerbajdzsáni kultúra(népi hagyományok, zene) és az azeri nyelv (amely a török nyelvcsaládba, azon belül annak oguz ágába tartozik.) számtalan rokon vonást és egyezést mutat a magyarral.

Az azerbajdzsáni kulturális minisztérium meghívására Bíró András Zsolt (antropológus kutató) a Kurultaj főszervezője Azerbajdzsánba látogatott és részt vett a Párbeszéd a kultúrák között elnevezésű az azerbajdzsáni kormányzat által szervezett nemzetközi konferencián: World Forum on Intercultural Dialogue.(április 7-9 )

Bíró András Zsoltot a legmagasabb szinten fogadták és a konferenciát követően is további egy hétig látták vendégül. Bíró András Zsolt munkáját, kutatásait és a Kurultájt számos azeri újságban és a televízióban is bemutatták.

Biró András Zsolt ellátogatott az Azerbajdzsáni Tudományos Akadémiába is. Az archeológiai intézetben nagysikerű előadást tartott a Kárpát –medence őstörténetéről valamint a Kaukázusi és a Közép ázsiai népességek és a magyarság kapcsolatáról.

Az azeri antropológusok és régészek valamint a genetikusok és Bíró András Zsolt lerakták az alapjait egy hosszú távú azeri-magyar tudományos együttműködésnek.

A konferenciát követő napokban Bíró András elutazott Azerbajdzsán hegyvidéki területeire, egy későbbi genetikai expedíció előkészítésének érdekében. Néhány nap után, Bakuba visszatérve találkozott mindazon szervezetek vezetőivel akikkel a Turán Szövetség együttműködik, illetve akik a Kurultájon részt vettek Magyarországon. Az Azerbajdzsáni Állami Zenetörténeti Múzeumban tett látogatása alkalmával, egy rögtönzött kis koncertet adtak a Kurultaj főszervezőjének tiszteletére, azok a zenészek akik Azerbajdzsánt képviselték a bugaci Kurultájon.

Az együttműködés egyik motorja a magyarországi Turán Szövetség. Fontos kiemelni, hogy az Azerbajdzsáni Köztársaság budapesti nagykövetsége fontos kulturális missziót lát el hazánkban. Dr. Vilayet Guliev nagykövet úr számos kulturális, politikai és tudományos program szervezését koordinálja. Nagyon fontos tényező és örömteli tény, hogy egy stratégiai helyzetű baráti országnak ilyen aktív külképviselete van hazánkban.

Magyarországnak nemcsak barátja Azerbajdzsán hanem fontos stratégiai partnere a gazdaságban, kultúrában és a nemzetközi szervezetekben is.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Reklám

 

 

 

Szövetséget a szkíták úgy kötnek, akivel kötnek: egy nagy cserépedénybe bort öntenek, és azt összekeverik a szövetséget kötők vérével. Előzőleg hegyes késsel megsebzik, vagy karddal kissé megvágják testüket, azután pedig a serlegbe mártanak egy kardot, nyilakat, egy harci fokost, és egy lándzsát, majd hosszasan imádkoznak, azután pedig isznak ők maguk is, akik ily módon szövetséget kötöttek, meg kíséretük legtekintélyesebb tagjai is.

Herodotosz 

 

"Szent László (1077-1095) arcában a pártus királyok arca jön vissza valami egészen
időtlen mélységből... ez nem egy személyes arc, időtlen ez a királyi arc, mely a
királyi szkíta népek körében bukkan fel, és mindig az uralkodó arcvonásait állítja
elénk... Ha valaki egy árpádházi arcába belenézett, ismeretlen érzés és gyönyör
fogta el, mert olyan volt, mint hogyha az emberiség fényteli korszakát látta volna.
Azt az emberi arcot, amely közvetlenül a teremtés második pillanatában készült el.
Ezek nem földi arcú emberek voltak..."

Te vagy mindennek ős életfája , te izzó tűz örök forrata.Kibül ered minden alkota.

Karacsay Kódex

A gének nem hazudnak!!!!!!!

 

 

Grover Krantz nyilatkozta: „A magyarság ősisége egyenesen meglepő; én mezolitikumi nyelvnek találom, amely megelőzi a neolitikumi kort.”[8] Emellett még azt is kijelenti, hogy ha ez igaz, akkor a magyar nyelv tulajdonképpen a legidősebb helybeni nyelv Európában, vagyis az itt élők eredeti nyelve. (Krantz, 72)

http://mek.niif.hu/02600/
02612/02612.pdf

 

ma hírek

http://hunza.mlap.hu/

Hunzákról Hungároknak

Zenit Tv

Kis Hőtérkép Magyarországról

Őfelsége a SZENTKORONA

Katt a nagyításra+

Az Árpád-ház családi(uralkodóházi) címere II. András király 1202. évi aranybullájának hátlapján hétszer vágott háromszögű pajzzsal

 

A csodaszarvas (Szalai András rajza).

The Orion

Vigyáz Reánk!

 

 
Egy az Isten
 
Szavazás
Ez a kérdés már igen régóta aktuális.(sajnos)
Ön szerint meddig kell még gyermekeinknek a hazug finnugorizmust tanulnia ?

Minden úgy jó , ahogy van!
Csak egy óriási civil összefogás árán lehetséges!
Még a jelenlegi kormány alatt eltörlik.
Soha nem fogják megváltoztatni!
A régészet, genetika, néprajz, stb igazolta , hogy a magar ősnép. Azonnal cselekedni kell!
Mi az a finnugorizmus?! Már a finnek sem tanítják!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bannerem
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ajánló

 

 

 Free Tibet Banner

 

 


 

 

 

 

 

 

Geo Visitors Map website monitoring

SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról