Magyar hit és őstörténet
Menü
 
 
Reklámfal
 
Menü2
 
BÍRÓ LAJOS A MAGYAR JÉZUS, ÉS IZRAEL ELVESZETT TÖRZSEI
 
 
Boltok, kiadók
 
Kultúra
 
Számláló
Indulás: 2006-08-24
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Alapítványok
 
II. A FEKETE MAGYAROK EREDETE
Tartalom

Kézai Simon A magyarok történetében azt írja, hogy Ménrót, az óriás, Thana fia, "a nyelvek összezavarodásának kezdete után Eviláth földjére költözött, amely vidéket az idő tájt Perzsiának neveztek, s ott feleségétől, Enethtől két fia született, t. í. Hunor és Magyar." Az eredetmondának e része a magyarok egyiptomi származására utaló nyomokat is tartalmaz. Eneth ugyanis azonosítható az ókori egyiptomiak Neith (Nt) nevű istennőjével, akit teremtő erejű androgünnek tartottak, a legősibb istenek egyikének. A másik nyom a Thana név: Tanisznak hívtak egy egyiptomi várost, amely közelében volt Avarisz! A harmadik nyom: igaz, hogy a Ménrót név a Nimródra hasonlít, viszont Egyiptom első királyát Ménnek vagy Ménesnek nevezték, tehát elképzelhető, hogy a magyarok e Mén nevű őse vált a bibliai és mezopotámiai hagyománnyal ötvözve Ménróttá. A fekete magyarok fekete jelzőjének eredete Egyiptomba nyúlik vissza. Az ókori egyiptomiak ugyanis hazájukat kemé-nek, feketének nevezték.(l)

Fővárosuk eredeti neve viszont Fehér Fal volt.(2) (A magyar-egyiptomi párhuzamok egyszerű felsorolása is hosszú volna, itt elég csak megemlíteni, hogy az ókori Egyiptomban is kettős királyság volt, akárcsak nálunk, a mi fővárosaink neveiben is a fehér szó szerepel: Székesfehérvár és Gyulafehérvár, az egyiptomiaknak is egyesített koronája volt stb). Az izraeli József törzs egyiptomi (és fekete magyar) származására utal, hogy hadijelvényének színe mélyfekete volt, "s két fia, Efráim és Manasse volt ábrázolva rajta egyiptomiak képében" (3) .

Varga Géza ismerte fel az aranyborjú és a csodaszarvas-monda közös eredetét: "A magyar csodaszarvas-monda bibliai párhuzamai kétségtelenné teszik a két mitológia közös gyökereit. Az aranyborjú szintén vízen (a Vörös-tengeren) keresztül vezeti népét, akár a csodaszarvas. Az Egyiptomból kivonuló nép - a magyarsághoz hasonlóan új hazát talál az út végén. A magyar és a bibliai népvándorlás vezetője, Álmos és Mózes egyaránt vízből született hős. Az új hazába Mózes (Álmoshoz hasonlóan) nem mehet be, a honfoglalás előestéjén mindkettő meghal. Az aranyborjú vezető szerepére ... világos utalást találunk a Szentírásban is. A kétségtelen hitelű tanú Jeroboám, a hatnak, hurriták területeihez közelebb fekvő, általuk is lakott északi Izrael királya. Ő aranyborjakat (új vallási központokat) állított föl (a déli zsidó Jeruzsálem szerepét ellensúlyozandó), mondván: "Ímhol vannak a te isteneid, óh Izráel, a kik téged kihoztak Egyiptomnak földéből" (I Kir 12, 28). Jeroboám álláspontja azonos a sztyeppi szarvas mondáéval, míg Mózesé szemben áll vele. Az ellentét az Egyiptomból kivonuló népesség megosztottságáról árulkodik.

Eredeti vezető rétegüket egy hükszosz /hurrita / hatti jellegű lovas nép alkothatta, ennek volt vezető állata az aranyborjú (aranyszarvas). Az Egyiptomból kivonulók vallási-etnikai csoportjai közötti érdekellentétek nyilvánvalóvá válhattak és szakadáshoz vezettek. A zsidók a vándorút során fellázadtak és Mózes irányításával kiváltak. Ez az önállósulás tükröződött később a déli Júda és az északi Izrael szembenállásában. Júda képviselte a mózesi hagyományt, míg Izrael ... fenntartotta az aranyborjú tiszteletét." (4)

 

Az egyiptomi és a magyar bika-, illetve szarvas-kultusznak is közös a forrása. (A szarvasnak is bikája és tehene van.) A szent egyiptomi Ápisz-bika is Napot hordoz a szarvai közt és Hold díszíti az oldalát. A székely-palóc eredetű regölés is egyiptomi előzményekre vezethető vissza. (5) A fekete magyarok csodaszarvasa Egyiptomban alakulhatott át aranybikává, ugyanis a Kis-Ázsiából származtatható csodaszarvas jelkép régebbi, eredetibb. Ez viszont azt jelenti, hogy a fekete magyarok őshazája Kis-Ázsiában volt, és onnan telepedtek át Egyiptomba. De maradtak nyomai a csodaszarvasunknak (és a bikakultusznak) Izraelben is. Így például a Naftali törzs jelképe a szarvas volt

Júda végrendeletében pedig ez olvasható: "Jákob szarvasai örvendezésükben futnak, az Izrael sasai örvendezve szárnyalnak:'"(XXV,5.) Neftalim végrendeletében pedig ez áll: "Akkor megláttak egy bikát lenn a földön, amelynek két hatalmas szarva volt, a hátán pedig szárnyak, meg akarták fogni ezt a bikát, de nem sikerült nekik. Erre József elébe futott és megragadta, majd a magasságba emelkedett vele." (6) A Ter. 49,24-ben és a Zsolt 132,2-ben előfordulnak a "Jákob bikája" és "Izrael bikája" kifejezések. Figyelemre méltó, hogy Jákob egyik feleségének neve, Lea, vadtehenet jelent. (7)

Mózes vallása és népe a holdisten, Jah imádatával, a Törvény mindenek fölé való emelésével mindvégig szemben állt Áronnal (és népével), aki a Nap- és aranybika (borjú)- tisztelet, vagyis a tűz- és Égisten kultuszát követte.

A Jahve név két elemre osztható: Jah+hú ill. hó. "E következtetést az is támogatni látszik, hogy a Jáh forma istennévként önállóan is szerepel az Ószövetségben: (8)

A Jah egyiptomi Hold-nevet kiegészíti tehát a magyar hó (vö.: finn kuu = hó-[nap], hold) szó, a hold v hód régibb alakja. Jellemző erre a Jahvéra, ami a régi himnuszában áll: "Előtte halad a dögvész/ mögötte követi őt a láz ... Feltör a vízáradat./ A Nap és a Hold lakóhelyén marad." (Hab 3,3-11.)

 

JEGYZETEK

1 KÁKOSY László: Ré fiai. Bp.,1979., 21. o.

2  I. m., 59. o.

3 Scholem, Gerschom: A kabbala az európai szellemtörténetben Bp., 1995., I, 216. o.

4 Varga Géza: A magyarság jelképei. (Kézirat)

5 Bíró Lajos: A regölésróZ két tételben (Találnál csodafiú szarvast Debrecen, 1997.)

6 Apokrífok. Bp., 1988., 226. o.

7 Karasszon I: Az óizraeli vallás. Bp., 1994. 34. o. 8 I. m. 19. o.

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Reklám

 

 

 

Szövetséget a szkíták úgy kötnek, akivel kötnek: egy nagy cserépedénybe bort öntenek, és azt összekeverik a szövetséget kötők vérével. Előzőleg hegyes késsel megsebzik, vagy karddal kissé megvágják testüket, azután pedig a serlegbe mártanak egy kardot, nyilakat, egy harci fokost, és egy lándzsát, majd hosszasan imádkoznak, azután pedig isznak ők maguk is, akik ily módon szövetséget kötöttek, meg kíséretük legtekintélyesebb tagjai is.

Herodotosz 

 

"Szent László (1077-1095) arcában a pártus királyok arca jön vissza valami egészen
időtlen mélységből... ez nem egy személyes arc, időtlen ez a királyi arc, mely a
királyi szkíta népek körében bukkan fel, és mindig az uralkodó arcvonásait állítja
elénk... Ha valaki egy árpádházi arcába belenézett, ismeretlen érzés és gyönyör
fogta el, mert olyan volt, mint hogyha az emberiség fényteli korszakát látta volna.
Azt az emberi arcot, amely közvetlenül a teremtés második pillanatában készült el.
Ezek nem földi arcú emberek voltak..."

Te vagy mindennek ős életfája , te izzó tűz örök forrata.Kibül ered minden alkota.

Karacsay Kódex

A gének nem hazudnak!!!!!!!

 

 

Grover Krantz nyilatkozta: „A magyarság ősisége egyenesen meglepő; én mezolitikumi nyelvnek találom, amely megelőzi a neolitikumi kort.”[8] Emellett még azt is kijelenti, hogy ha ez igaz, akkor a magyar nyelv tulajdonképpen a legidősebb helybeni nyelv Európában, vagyis az itt élők eredeti nyelve. (Krantz, 72)

http://mek.niif.hu/02600/
02612/02612.pdf

 

ma hírek

http://hunza.mlap.hu/

Hunzákról Hungároknak

Zenit Tv

Kis Hőtérkép Magyarországról

Őfelsége a SZENTKORONA

Katt a nagyításra+

Az Árpád-ház családi(uralkodóházi) címere II. András király 1202. évi aranybullájának hátlapján hétszer vágott háromszögű pajzzsal

 

A csodaszarvas (Szalai András rajza).

The Orion

Vigyáz Reánk!

 

 
Egy az Isten
 
Szavazás
Ez a kérdés már igen régóta aktuális.(sajnos)
Ön szerint meddig kell még gyermekeinknek a hazug finnugorizmust tanulnia ?

Minden úgy jó , ahogy van!
Csak egy óriási civil összefogás árán lehetséges!
Még a jelenlegi kormány alatt eltörlik.
Soha nem fogják megváltoztatni!
A régészet, genetika, néprajz, stb igazolta , hogy a magar ősnép. Azonnal cselekedni kell!
Mi az a finnugorizmus?! Már a finnek sem tanítják!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bannerem
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ajánló

 

 

 Free Tibet Banner

 

 


 

 

 

 

 

 

Geo Visitors Map website monitoring

SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)