Magyar hit és őstörténet
Menü
 
 
Reklámfal
 
Menü2
 
BÍRÓ LAJOS A MAGYAR JÉZUS, ÉS IZRAEL ELVESZETT TÖRZSEI
 
 
Boltok, kiadók
 
Kultúra
 
Számláló
Indulás: 2006-08-24
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Alapítványok
 
URIM ÉS TUMMIM,MANNA ,IZAJÁS , A MAGYAR ESKÜ
Tartalom

A papi szogálathoz tartozó ... bizonytalan tárgyak, amelyeket valószínűleg jóslásra használtak ... Talán világos (or = héb.: világosság, fény) és sötét kövek döntötték el a jóslatot." (19) Az idézett elgondolást megerősíti, hogy az urim szónak a héber megfelelőjén kívül finnugor párhuzama is van: a manysi ula = tűz. A tummim pedig egyértelműen a finn tumma (= sötét) mása. Az urim és tummim tehát világos- sötét jelentésű és finnugor eredetű és megnevezésű jóslási módszer és eszköz volt, amit feltehetően Egyiptomból vittek magukkal a Kánaánba települők.

 

 

MANNA

 

Mózes II. könyvében olvasható, hogy Izrael fiai számára eledel hullott az égből mikor Szin pusztáján táboroztak: "ímé a pusztának színén apró gömbölyegek valának, aprók, mint a dara a földön. A mint meglátók az Izrael fiai, mondának egymásnak: Mán ez! ... Mózes pedig monda nékik: Ez az a kenyér, melyet az Úr adott nektek eledelül." (16,15-16.)

A mán (manna) szó nemcsak a magyar mennyel lehet kapcsolatos, hanem a manysi man = kis, kicsi, és maner = mi, micsoda szavakkal is. A chanti nan pedig kenyeret jelent. (A manysi és a chanti a magyar közeli rokonnyelvei). Mivel az izraeliták az égi (mennyei!) mannából cipót sütöttek, a chanti nan = kenyér szó összefüggése a mánnal nyilvánvaló. A mán a héber népetimologia szerint a man hu = mi ez? kifejezésből ered. (Ennek a megfelelői a magyar mit és a manysi maner = mi?, micsoda? is.)

 

 

IZAJÁS

 

Izajást a próféták fejedelmének nevezik. Ő maga így írta le elhivatását:

"Erre így szóltam: Jaj nekem, végem van, mert tisztátalan ajkú ember vagyok. Akkor az egyik szeráf odarepült hozzám, a kezében izzó parazsat tartott, amelyet csípővassal az oltárról vett. Megérintette vele az ajkamat és így szólt: Nos, azáltal, hogy ez megérintette ajkadat, eltűnt gonoszságod és bocsánatot nyert bűnöd." (Izajás, 6, 5-6.)

Izajás neve (és az ő általa említett Isai is) az idézett leírás és a magyar nyelv alapján világosan értelmezhető: az "ajak" szavunk régi alakja aj volt (száj, nyílás jelentéssel), az izzik, izzó, izzás szavaink töve pedig az izz gyök (vö.:manysi isum = forró). Izaj (és Isai) tehát annyi, mint izzó ajak, izzó) ajkú) - és Izajás pontosan ez volt: lángszavú próféta, akinek az ajkát izzó parázzsal tisztította meg a szeráf. Az Isai név ugyanezt jelentheti, hiszen Izajás ezt írta róla: "Szája vesszejével megveri az erőszakost, s ajka leheletével megöli a gonoszt." (11, 4)

Csak izzó ajak tüzes lehelete ölheti meg a gonoszt. A magyar mitológia (ősmeséink és hiedelmeink) szerint a táltos (= jövendölni is tudó próféta!) lova, a táltos ló parazsat eszik.

 

 

A MAGYAR ESKÜ

 

A Teremtés könyve 15. fejezetében olvasható: "Hozz egy hároméves üszőt, egy hároméves kecskét, egy hároméves bakot... Amikor odahozta neki ezeket az állatokat, középen átvágta őket és a két felet egymás mellé állította... Mikor a nap lenyugodott és beállt a sűrű sötétség, füstölő kemencéhez és égő fáklyához hasonló valami ment végig ezek között a darabok között. Azon a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal..." Kandra Kabos Magyar mitológiájában írta az ősmagyarok esküjével kapcsolatban: "Ha még nagyobb biztosítékot akartak a szerződő félnek adni, kutyát (farkast) vagdaltak agyon annak jeléül, hogy úgy vesszen el, ki esküjét megszegi."2 ° Az "agyonvagdalás" ez esetben kettévágást jelent, őseink ugyanis kettéhasított kutyára (farkasra) esküdtek, kötöttek szerződést.

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Reklám

 

 

 

Szövetséget a szkíták úgy kötnek, akivel kötnek: egy nagy cserépedénybe bort öntenek, és azt összekeverik a szövetséget kötők vérével. Előzőleg hegyes késsel megsebzik, vagy karddal kissé megvágják testüket, azután pedig a serlegbe mártanak egy kardot, nyilakat, egy harci fokost, és egy lándzsát, majd hosszasan imádkoznak, azután pedig isznak ők maguk is, akik ily módon szövetséget kötöttek, meg kíséretük legtekintélyesebb tagjai is.

Herodotosz 

 

"Szent László (1077-1095) arcában a pártus királyok arca jön vissza valami egészen
időtlen mélységből... ez nem egy személyes arc, időtlen ez a királyi arc, mely a
királyi szkíta népek körében bukkan fel, és mindig az uralkodó arcvonásait állítja
elénk... Ha valaki egy árpádházi arcába belenézett, ismeretlen érzés és gyönyör
fogta el, mert olyan volt, mint hogyha az emberiség fényteli korszakát látta volna.
Azt az emberi arcot, amely közvetlenül a teremtés második pillanatában készült el.
Ezek nem földi arcú emberek voltak..."

Te vagy mindennek ős életfája , te izzó tűz örök forrata.Kibül ered minden alkota.

Karacsay Kódex

A gének nem hazudnak!!!!!!!

 

 

Grover Krantz nyilatkozta: „A magyarság ősisége egyenesen meglepő; én mezolitikumi nyelvnek találom, amely megelőzi a neolitikumi kort.”[8] Emellett még azt is kijelenti, hogy ha ez igaz, akkor a magyar nyelv tulajdonképpen a legidősebb helybeni nyelv Európában, vagyis az itt élők eredeti nyelve. (Krantz, 72)

http://mek.niif.hu/02600/
02612/02612.pdf

 

ma hírek

http://hunza.mlap.hu/

Hunzákról Hungároknak

Zenit Tv

Kis Hőtérkép Magyarországról

Őfelsége a SZENTKORONA

Katt a nagyításra+

Az Árpád-ház családi(uralkodóházi) címere II. András király 1202. évi aranybullájának hátlapján hétszer vágott háromszögű pajzzsal

 

A csodaszarvas (Szalai András rajza).

The Orion

Vigyáz Reánk!

 

 
Egy az Isten
 
Szavazás
Ez a kérdés már igen régóta aktuális.(sajnos)
Ön szerint meddig kell még gyermekeinknek a hazug finnugorizmust tanulnia ?

Minden úgy jó , ahogy van!
Csak egy óriási civil összefogás árán lehetséges!
Még a jelenlegi kormány alatt eltörlik.
Soha nem fogják megváltoztatni!
A régészet, genetika, néprajz, stb igazolta , hogy a magar ősnép. Azonnal cselekedni kell!
Mi az a finnugorizmus?! Már a finnek sem tanítják!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bannerem
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ajánló

 

 

 Free Tibet Banner

 

 


 

 

 

 

 

 

Geo Visitors Map website monitoring

SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)