Magyar hit és őstörténet
Menü
 
 
Reklámfal
 
Menü2
 
BÍRÓ LAJOS A MAGYAR JÉZUS, ÉS IZRAEL ELVESZETT TÖRZSEI
 
 
Boltok, kiadók
 
Kultúra
 
Számláló
Indulás: 2006-08-24
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Alapítványok
 
URIÁS ,SZABAOT ÉS CSABA, Mózes, ÁRON
Tartalom

URIÁS

 

Dávid zsidó király hettita harcosa volt Uriás, akinek a neve vagy Óriásként értelmezhető, vagy a finn urho = hős, vitéz vagy urheus = hősiesség, vitézség, bátorság, férfiasság szavak alapján.

Dávid, a júdai eredetű király elcsábította Uriás feleségét, majd egy levelet küldött el Uriással, melyben megparancsolta a hettita harcos felettesének, hogy küldjék Uriást a biztos halálba és hagyják cserben. Ez a megdöbbentő aljasság, mely Uriás halálát okozta, még jobban kiemeli e harcos erkölcsi nagyságát. Holbach joggal állapította meg a "Szentek képtárá"-ban: "Aki azt meri mondani, hogy ez a király "isten kedve szerinti ember" volt, az istenkáromlást követ el, s vakmerően azt állítja, hogy isten a bűntárs és bújtogató s az erény ellensége." (13)

 

 

SZABAOT ÉS CSABA

 

A héber Szabaot, Cebáót, Saba'ot név a sab'á (=had, sokaság) szó többes száma. A Bibliában Szabaot Isten egyik neve (= a Seregek Ura, Pantokrátor). "Szabaot ,seregén' a Nap, a Hold és a csillagok értendők, ,az egész égi sereg' (M. Törv 4,19.), amely ,a mennybolt törvényeinek' megfelelően (Jób 38, 32-33) mozog... 'Cebaot' a tüzes angyalok megszámlálhatatlan seregét is jelenti... Az égi hadak mintájára épülnek a földi seregek, amelyeket támogatva (Kir. 12,41 és máshol) nemcsak az angyalok, hanem még az ég magasságából a csillagok is harcolnak (Kir. 5,20) az ellenséggel. A próféták megsegítésére 'tüzes szekerek' (2 Kir 6,17) szállnak alá az éghól." (14)

 

Az óegyiptomi nyelvben a tchabaként átírt szól s katona, hadsereg jelentésű (soldiers, army). Ez nyilván azonos a héber sah'á (=had, sokaság) szóval.

A székelyek megőrizték nemzeti megváltójuknak, Csabának a hagyományát, aki már többször is népe segítségére sietett otthagyott táborának seregével, "valahányszor a többi népektől szorongattatott ... s a székely unokákat székeikben, hol Csaba őket az újra bejövendő magyar tábornak őrszemül hagyta, szomszédaik újra haddal fenyegetik, Csaba táborával az ég csarnokaiból is leszállva a hadak útja csillagzaton honnét az e nevét vette - jő segítségére." (16) A székelyek a Tejutat nevezték a Hadak útjának: "azt a hiedelmet fűzik hozzá, hogy égből jövő segítőhadak lovainak patkónyoma." (17)

A héber sab'a, a székely Csaba és az óegyiptomi tchaba ugyanarra az égi (csillag-) seregre utal, amely Istennek, a Seregek Urának tábora, és amely harcol az ő népéért az Égben, és ha kell, még a Földön is.

 

 

Mózes

 

A Mózes (Mose) név etimologiája vitatott: többnyire a masah = kihúzom igéből , vagy a kopt mose = gyermek szóból akarják származtatni. Mózes II. könyve 10. verse szerint: "És felnevelkedék a gyermek, és vivé őt a Faraó leányához, és fia gyanánt lőn annak, és nevezé nevét Mózesnek, és mondá: Mert a vízből húztam ki őt." Hogy a Mózes név a vízzel kell összefüggjön, e részletből is világosan kiderül. Mózest gyantával és szurokkal bekent gyékényládácskában, a folyóvíz szélén a sás között találták meg a hagyomány szerint. A magyar mos szónak, amely kapcsolatos lehet a mocsár (mot-sár) szavunkkal is, egész sor finnugor megfelelője van: így például észt mosk (gen. mosu) = szennyes (v ö. magyar mocsok, stb.), szamojéd massa = mos. A föníciai Mót iszapalakú halálisten és a finn muta = iszap szó is idetartozik. A Mózes név tehát magyar-finnugor eredetű, és víz (vízmosás!), valamint mocsaras víz, mocsár, iszap jelentése lehetett eredetileg. A Biblia is hangsúlyozza, hogy Mózest nem közvetlenül a folyóvízre tette ki az anyja, hanem a folyóvíz szélére, a sás közé, ami iszapos sáros hely lehetett.

 

 

ÁRON

 

Áron Mózes fivére volt, az első főpap, a Lévi nevű papi törzs ősapja. (A Lévi törzsnév összefügghet egy valaha erős, de ma már a kihalás szélén álló finnugor nép, a lív nevével.) Áron nemcsak pap volt, hanem varázsló is, aki az egyiptomi mágusokkal versengett. A Donini szerint Áron a Sinai-félsziget északi részén elterjedt bikakultusz főpapja volt. (18)

Áron a nép követelésére ("csinálj nékünk isteneket, kik előttünk járjanak") aranyból bikákat készített. Az Áron név kapcsolatos lehet - többek közt - arany szavunkkal is. Érdekes, hogy Jákobot Izrael bikájaként emlegeti a Biblia, amit megerősít a boka és bika szavaink feltűnő hasonlósága (ugyanígy a törökben: buka = bika, bokáj = boka.).

Jeroboám, a Júdától elszakadt Izrael első királya az arany bikaszobrokon kívül felállította a "magas helyek templomát" is. (Kir. L,12,28-33) Tehát a hegycsúcsoknak fontos szerepe volt az izraeli magyar Isten-tiszteletben.

Ezt bizonyítja az is, hogy Aron (a főpap!) a Hór nevű hegy tetején (azaz Ormán!) halt meg (Móz. IV,20,2529.), ami mutatja Áronnak a hegyormok kultuszával való kapcsolatát is.

Az említett összefüggésekre néhány nyelvi példa: a magyar úr, orom, orr és őr összevethető az óegyiptomi ur = a nagy Isten, uraa = király, ari = őr, a manysi ur = hegy, a héber hór = hegy szavakkal.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Reklám

 

 

 

Szövetséget a szkíták úgy kötnek, akivel kötnek: egy nagy cserépedénybe bort öntenek, és azt összekeverik a szövetséget kötők vérével. Előzőleg hegyes késsel megsebzik, vagy karddal kissé megvágják testüket, azután pedig a serlegbe mártanak egy kardot, nyilakat, egy harci fokost, és egy lándzsát, majd hosszasan imádkoznak, azután pedig isznak ők maguk is, akik ily módon szövetséget kötöttek, meg kíséretük legtekintélyesebb tagjai is.

Herodotosz 

 

"Szent László (1077-1095) arcában a pártus királyok arca jön vissza valami egészen
időtlen mélységből... ez nem egy személyes arc, időtlen ez a királyi arc, mely a
királyi szkíta népek körében bukkan fel, és mindig az uralkodó arcvonásait állítja
elénk... Ha valaki egy árpádházi arcába belenézett, ismeretlen érzés és gyönyör
fogta el, mert olyan volt, mint hogyha az emberiség fényteli korszakát látta volna.
Azt az emberi arcot, amely közvetlenül a teremtés második pillanatában készült el.
Ezek nem földi arcú emberek voltak..."

Te vagy mindennek ős életfája , te izzó tűz örök forrata.Kibül ered minden alkota.

Karacsay Kódex

A gének nem hazudnak!!!!!!!

 

 

Grover Krantz nyilatkozta: „A magyarság ősisége egyenesen meglepő; én mezolitikumi nyelvnek találom, amely megelőzi a neolitikumi kort.”[8] Emellett még azt is kijelenti, hogy ha ez igaz, akkor a magyar nyelv tulajdonképpen a legidősebb helybeni nyelv Európában, vagyis az itt élők eredeti nyelve. (Krantz, 72)

http://mek.niif.hu/02600/
02612/02612.pdf

 

ma hírek

http://hunza.mlap.hu/

Hunzákról Hungároknak

Zenit Tv

Kis Hőtérkép Magyarországról

Őfelsége a SZENTKORONA

Katt a nagyításra+

Az Árpád-ház családi(uralkodóházi) címere II. András király 1202. évi aranybullájának hátlapján hétszer vágott háromszögű pajzzsal

 

A csodaszarvas (Szalai András rajza).

The Orion

Vigyáz Reánk!

 

 
Egy az Isten
 
Szavazás
Ez a kérdés már igen régóta aktuális.(sajnos)
Ön szerint meddig kell még gyermekeinknek a hazug finnugorizmust tanulnia ?

Minden úgy jó , ahogy van!
Csak egy óriási civil összefogás árán lehetséges!
Még a jelenlegi kormány alatt eltörlik.
Soha nem fogják megváltoztatni!
A régészet, genetika, néprajz, stb igazolta , hogy a magar ősnép. Azonnal cselekedni kell!
Mi az a finnugorizmus?! Már a finnek sem tanítják!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bannerem
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ajánló

 

 

 Free Tibet Banner

 

 


 

 

 

 

 

 

Geo Visitors Map website monitoring

SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Legyél te is Farmasi tanácsadó! Antiallergén, természetes kozmetikumok, tisztítószerek. Keress vele pénzt otthonról!