Magyar hit és őstörténet
Menü
 
 
Reklámfal
 
Menü2
 
BÍRÓ LAJOS A MAGYAR JÉZUS, ÉS IZRAEL ELVESZETT TÖRZSEI
 
 
Boltok, kiadók
 
Kultúra
 
Számláló
Indulás: 2006-08-24
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Alapítványok
 
1. A NAPISTEN , 2. JÉZUS A FÉNY , 3. A HARCOS ,4. A FÉRFI
Tartalom

II.

"Galilea, Galilea, te gyűlölöd a Tórát!"

(Johanan ben Zakkaj kiáltása)

 

 

1. A NAPISTEN

 

Napisteni vonás Jézusban, hogy tudott vízen járni, mint Orion, a Nap-titán, akinek a hajnallal szoros kapcsolata van, akárcsak Jézusnak. (Archaikus népi imádságaink Jézust és Máriát a hajnallal azonosítják. Jung írja, hogy egy afrikai nép is a felkelő Napot tartja isteninek.(1) ) Orion a vakságát a felkelő Nappal gyógyította meg - és Jézus is több vaknak adta vissza a látását és halottakat támasztott fel, ami szintén Napisten voltára mutat. Apuleius leírt egy halottfeltámasztást híres regényében: a varázsló "Valami kis varázsfüvet rakott a halott szájára és mellére, aztán keletnek fordult, magába mélyedve imádkozott az életet adó fölséges naphoz..." (2)

"Míg Krisztus a nap, tehát a nappal uralkodója, addig az ellenség a hold, a sötétség fejedelme" (3). Ezért fogták el Jézust éjszaka, a Hold uralta sötétségben, és sötét lett a keresztre feszítésekor is. És Júdás, a gyalázatos árulás főszereplője 30 ezüstpénzt kapott, ami ismét csak szimbolikus értelmű üzenetet is hordoz: 30 napból áll a Hold-hónap és a Hold féme az ezüst...

 

 

2. JÉZUS A FÉNY

 

Jézus mondta: "Míg e világon vagyok, e világ világossága vagyok" (Ján. 9,5.) Lukács evangéliumában is olvashatjuk a történetet, mely szerint Jézus egy hegyre felvitte magával imádkozni Pétert, Jánost és Jakabot, "és imádkozása közben az ő orcájának ábrázata elváltozék és az ő ruhája fehér és fénylő lőn" (Luk. 9,29.) Pál apostolt, amikor közelgett Damaszkuszhoz és Jézus megszólította őt, "nagy hirtelenséggel fény sugárzó körül a mennyből" (Ap.csel.,9,3.)

Eddigi életem során egyszer láttam őt álmomban, rövid verset írtam róla:

Hatalmas máglyánál álltam

 és emlékszem: Jézusra vártam,

 hogy leszálljon hozzám.

És jött: hosszú haja, arca,

 fehér ruhája fényből

és tűzből volt: sugárzott

 és lángolt...

 

 

3. A HARCOS

 

Bizonyos, hogy Jézus éppen az nem volt, akivé az álkeresztény hamisítás évezredek óta próbálja tenni és akinek a Róla mit_sem tudók tömegei hiszik. Lagymatag, életellenes zsidó erkölcsprédikátornak tették meg, pedig éppen azért feszítették keresztre, mert nem volt élettagadó, mert nem volt zsidó, mert nem volt lagymatag, hanem harcos lázadó. ő egyszerre küzdött a judaizmus ellen, a hitetlenség és materializmus ellen, és szembeszállt az idegen uralommal. A zsidók, féltve a Törvény-vallásukat és gyűlölve a galileai (ó-izraeli) hitet és világszemléletet, inkább kiszolgáltatták Krisztust a rómaiaknak, hogy így veszejtsék el.

Kautsky helyesen ismerte fel, hogy az Olajfák Hegyén történt összecsapásról szóló eredeti hagyományt megcsonkították és már Lukács evangéliumában ellentmondások vannak a történet elbeszélésében. Ugyanis ha Jézus valóban ellenállás nélkül megadta magát, akkor mi értelme volt annak, hogy híveit közvetlenül azelőtt fegyverkezésre szólította fel? Lukács szerint: "De most, akinek erszénye van, elővegye, hasonlóképpen a táskát; és akinek nincs, adja el felső ruháját és vegyen rajta szablyát... Azok pedig mondának: Uram, ímé van itt két szablya. Ő pedig mondta: Elég." (22, 36 és 38.)

Krisztus harcos voltát nem csak ez az elbeszélés bizonyítja. A Tamás-evangélium szerint ő mondta: "Talán azt gondolják az emberek, hogy (azért) jöttem, hogy békét vessek a világra, és nem tudják, hogy (azért) jöttem, hogy meghasonlásokat vessek a földre, tüzet, kardot, háborúságot." (4) "Azért jöttem, hogy tüzet hozzak a földre, és mennyire szeretném, ha már lángolna." (5)

Szintén harcosra vall az is, hogy Jézus kötélből font ostorral verte ki a templomból a pénzváltókat és árusokat, mondván: "ne tegyétek az én Atyám házát kalmárság házává." (Ján. 2,16.)

 

 

4. A FÉRFI

 

Magyar Adorján a Csodaszarvasról szóló könyvében írta a következőket: "Különösen föltűnő ... a keresztény Magdalena és a buddhista Magaddai Amra-hitrege egyezése ... mert hiszen a Mária és Amra nevek is egymásra nagyon hasonlítanak... A bibliai és népi hagyomány szerint Magdaléna kétes erkölcsű nő volt;

Jézus hét ördögöt űzött ki belőle, miután megtért, Jézus lábaihoz borult és ezután igen ragaszkodott hozzá, sőt a népi hagyomány szerint jegyese is lett. Utóbb Jézus haját illatszerekkel áztatta, majd lábait is kenvén, ezeket hajával törölgette...

A buddhista Amra-hitrege szerint: Amra kétes erkölcsű, de igen szép nő volt, akinek a Gangesz folyó mellett gyönyörű kertje volt. Buddha a folyón átkelve kenetteljes erkölcsi prédikációt tart neki, mire Amra lábaihoz borul és megtér. Az erkölcsi prédikációt és megtérést eredetileg kétségtelenül szerelmi viszony helyettesítette, ami mindkét esetben vallási okokból van elhallgatva... Azon indíték, amely szerint Magdaléna Jézus haját illatosítgatja, nem egyéb, mint a vogul hitrege ősi indítéka, amely szerint a Nap kedvese, a tündérkisasszony', annak aranyhaját simogatja... A Magdaléna-hitrege másik indítéka pedig, amely szerint Magdaléna Jézus lábait hajával törölgeti, azt tételezi föl, hogy Magdalénának igen nagy haja volt. Ezt a mi Tündér Ilonáról szóló hagyományaink is róla erősen kiemelik..."~

Az a feltevés, hogy azért nincs szó az evangéliumokban arról, hogy ki volt a vőlegény a kánai menyegzőn, mert maga Jézus volt az a vőlegény, Magyar Adorján felismeréseinek a fényében igazolódni látszik. Az Umberto Eco által idézett szöveg szerint a Szent Grál " Jézus nemzetségét és utódait jelentette azt a 'Sang Real'-t, melynek őrei a templomosok voltak... A Szent Grál ugyanakkor - szó szerint - az az edény kellett hogy legyen, amely Jézus vérét fölfogta és megőrizte. Más szavakkal: a Mária Magdolna öle." (7)

 

Az Egyiptomban talált Fülöp-evangéliumban olvasható: "Krisztus társa pedig Mária Magdolna. Az Úr jobban szerette Máriát az összes tanítványánál, és sokszor megcsókolta a száját." (Fülöp ev,111.)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Reklám

 

 

 

Szövetséget a szkíták úgy kötnek, akivel kötnek: egy nagy cserépedénybe bort öntenek, és azt összekeverik a szövetséget kötők vérével. Előzőleg hegyes késsel megsebzik, vagy karddal kissé megvágják testüket, azután pedig a serlegbe mártanak egy kardot, nyilakat, egy harci fokost, és egy lándzsát, majd hosszasan imádkoznak, azután pedig isznak ők maguk is, akik ily módon szövetséget kötöttek, meg kíséretük legtekintélyesebb tagjai is.

Herodotosz 

 

"Szent László (1077-1095) arcában a pártus királyok arca jön vissza valami egészen
időtlen mélységből... ez nem egy személyes arc, időtlen ez a királyi arc, mely a
királyi szkíta népek körében bukkan fel, és mindig az uralkodó arcvonásait állítja
elénk... Ha valaki egy árpádházi arcába belenézett, ismeretlen érzés és gyönyör
fogta el, mert olyan volt, mint hogyha az emberiség fényteli korszakát látta volna.
Azt az emberi arcot, amely közvetlenül a teremtés második pillanatában készült el.
Ezek nem földi arcú emberek voltak..."

Te vagy mindennek ős életfája , te izzó tűz örök forrata.Kibül ered minden alkota.

Karacsay Kódex

A gének nem hazudnak!!!!!!!

 

 

Grover Krantz nyilatkozta: „A magyarság ősisége egyenesen meglepő; én mezolitikumi nyelvnek találom, amely megelőzi a neolitikumi kort.”[8] Emellett még azt is kijelenti, hogy ha ez igaz, akkor a magyar nyelv tulajdonképpen a legidősebb helybeni nyelv Európában, vagyis az itt élők eredeti nyelve. (Krantz, 72)

http://mek.niif.hu/02600/
02612/02612.pdf

 

ma hírek

http://hunza.mlap.hu/

Hunzákról Hungároknak

Zenit Tv

Kis Hőtérkép Magyarországról

Őfelsége a SZENTKORONA

Katt a nagyításra+

Az Árpád-ház családi(uralkodóházi) címere II. András király 1202. évi aranybullájának hátlapján hétszer vágott háromszögű pajzzsal

 

A csodaszarvas (Szalai András rajza).

The Orion

Vigyáz Reánk!

 

 
Egy az Isten
 
Szavazás
Ez a kérdés már igen régóta aktuális.(sajnos)
Ön szerint meddig kell még gyermekeinknek a hazug finnugorizmust tanulnia ?

Minden úgy jó , ahogy van!
Csak egy óriási civil összefogás árán lehetséges!
Még a jelenlegi kormány alatt eltörlik.
Soha nem fogják megváltoztatni!
A régészet, genetika, néprajz, stb igazolta , hogy a magar ősnép. Azonnal cselekedni kell!
Mi az a finnugorizmus?! Már a finnek sem tanítják!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bannerem
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Ajánló

 

 

 Free Tibet Banner

 

 


 

 

 

 

 

 

Geo Visitors Map website monitoring

SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról